De speelplaats kleurt fel fluo

22 sep

Vanaf 21 september dragen alle leerlingen van de gemeentelijke basisschool De Rekke, aan de Eduard de Beukelaerlaan in Hoevenen, elke ochtend weer hun fluovestjes. Om deze actie voor veiligheid en zichtbaarheid in het verkeer onder de aandacht te brengen, werden de leerlingen uitgedaagd om zo fluo mogelijk naar school te komen.

Meer dan 500 leerlingen en leerkrachten kwamen geheel of gedeeltelijk in fluo uitgedost naar school. “Sommigen kinderen dragen iets minder graag hun fluovestje, maar de meesten doen dat zeer plichtsgetrouw. Zichtbaar zijn in het verkeer is belangrijk, zeker met de donkere herfst- en winterdagen die eraan zitten te komen”, zegt meester Axel Caron.

Veiligheid

“Het is belangrijk om leerlingen de reflex bij te brengen om hun fluovestjes te dragen als ze deelnemen aan het verkeer. Cijfers bewijzen immers dat er elk jaar heel wat voetgangers en fietsers worden aangereden omdat automobilisten ze niet tijdig opmerken. Uiteraard willen wij niet enkel voetgangers en fietsers wijzen op dit gevaar, maar willen we ook alle automobilisten oproepen om aandachtig te zijn in het verkeer, en rekening te houden met zwakke weggebruikers”.

Wél cool

Door het dragen van een fluovestje te koppelen aan een ludieke actie moet bij de leerlingen de tegenzin verdwijnen om een fluovestje te dragen. Daarnaast zien ze alle andere kinderen een gelijkaardig vestje dragen en wordt het niet langer als minder cool ervaren om er zelf een aan te trekken.

Ook het oudercomité steunde de actie en beloonde de kinderen met een fluo sleutelhanger. (FSE)

Klik hier om het volledige artikel te lezen.