Dag van de jeugdbeweging

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019

Dag van de jeugdbeweging ... joepie !!! Ook op school zetten we dit in de kijker. Zie ze allemaal glunderen.

 

Verslag schoolraad 03/10/2019

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019

Klik hier om het verslag van de vergadering te lezen.

 

Parkeeractie rond de school

Gepubliceerd: vrijdag 04 oktober 2019

De voorbije weken werkte jullie zoon/dochter in de klas rond parkeren, u ontving ook een parkeerschijf om te kunnen ondervinden wat voor type parkeerder u bent.
 

We willen u dan ook bedanken in naam van de directie, zorg, leerkrachten, maar vooral in naam van uw eigen kind(eren) om hier bewust aan deel te nemen. 
 
Wij geven u graag een pluim om correct te parkeren rondom onze school.
 
Graag willen we dan ook van de gelegenheid gebruik maken om de parkeerplaatsen aan de Blokwegvelden nog eens even te promoten. U kunt uw zoon of dochter hier op een veilige en rustige manier ophalen, zonder u zorgen te moeten maken over voldoende parkeerplaats. 
 
Mogen wij u erop attent maken dat de politie ook hun mobiliserende rol de voorbije weken gaat omzetten en zal komen controleren, en verbaliseren waar nodig. Nadien volgen op geregelde tijdstippen ook nog steekproeven.
 
Daarom hopen wij dan ook, dat u allemaal uw mooiste pluimen laat zien als parkeerpauw.
 
Samen gaan we voor een verkeersveilige omgeving rond de school.
 
 
Het rekketeam 
 

Nieuwsbrief oktober 2019

Gepubliceerd: woensdag 02 oktober 2019

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen

 

Brent en Myra trouwen in Stabroekse gemeentehuis

Gepubliceerd: vrijdag 27 september 2019

Bron HLN (artikel klik hier)

Ongeveer 40 leerlingen van de 4de leerjaren van GBS De Rekke brachten een bezoek aan het Stabroekse gemeentehuis.

De verplaatsing, vanuit de school in Hoevenen, naar het gemeentehuis gebeurde met de fiets onder begeleiding van ouders en politie. In de voetsporen van burgemeester Rik Frans (N-VA) kregen de leerlingen een rondgang langs de verschillende diensten in het gemeentehuis. Traditioneel werd het bezoek afgesloten met een kinderhuwelijk. Voor deze ceremonie werd burgemeester Rik Frans geassisteerd door kinderburgemeester Katrien Breugelmans die samen de rechten en plichten voorlazen en de verbindingsarmbanden aanschoven. Brent Van Tilborgh en Myra Van Elsacker waren de gelukkige bruid en bruidegom. Het jonge koppeltje werd uitgekozen omdat ze de winnaars werden van de affichecampagne in de school. Hiervoor moesten de leerlingen een affiche ontwerpen waarop een foto van hen opstond vergezeld van een leuke slogan. Als afsluiter schonk de gemeente Stabroek aan alle leerlingen een fluoband met een reflectorlicht.