Leerlingen De Rekke schenken bijna 1000 euro aan het goede doel

05 jan

De leerlingen van het zesde leerjaar op ‘De Rekke’ te Hoevenen namen deel aan de Ketnet Koekenbak en kozen VZW Bring a Smile als goede doel. Op maandag 3/12 bakten ze meer dan 5000 koekjes. Meer dan 200 doosjes werden verkocht. Vandaag werd de opbrengst van deze actie kenbaar gemaakt tijdens onze maandelijkse schoolhappening. Op de foto in bijlage kan u zien hoe Sophie de cheque van 972 euro in ontvangst neemt.

Een verhaal als een ander, een van de zovele scholen die deelnemen?
Toch niet…

Vzw Bring a Smile is opgericht door de vriendinnen Kim Van Oncen en Sophie Van den Bergh. Toen de dochter van Sophie, Juliette, 2,5 maand jong was, kregen mama, papa, zus Manon en baby Juliette in het AZ Klina in Brasschaat de vreselijke diagnose acute myeloide leukemie te horen! Na meer dan 300 dagen in het UZ te Gent hebben verbleven, is Juliette naar huis mogen komen om daar elke dag beter te worden en nu als een vrolijke blije jonge meid door het leven te mogen gaan.
En die lieve Juliette, waarmee het hele verhaal begon is al 7 jaar een van onze leerlingen op De Rekke!!!
De zus Manon, die haar leven redde door donor te zijn, zit bij ons in het zesde leerjaar en nam deel aan de ‘koekenbak’.