Week van het bos

19 nov

Hallo meneer de Uil waar brengt u ons naar toe?
Naar Fabeltjesland?
Eh, ja, naar Fabeltjesland
En leest u ons dan voor uit de Fabeltjeskrant?
Ja, ja, uit de Fabeltjeskrant
Want daarin staat precies vermeld hoe het met de dieren is gesteld
Echt waar?
Echt waar
Echt waar meneer de Uil?
Mmm
Want dieren zijn precies als mensen
Met dezelfde mensen wensen
En dezelfde mensen streken
Dat komt allemaal in de krant van Fabeltjesland
Van Fabeltjesland van Fabeltjesland

Het Agentschap voor Natuur en Bos deed een oproep om in deze corona tijden naar buiten te trekken, de natuur in, en dit viel duidelijk niet in dovemansoren. Wie niet naar buiten kon of mocht kon ook op de speelplaats, in de turnzaal of zelfs in de klas aan de slag met het educatief aanbod. Maar liefst 462 kleuterscholen en 208 scholen van het lager onderwijs stuurden foto’s, filmpjes en verslagjes in van hun bosavonturen en namen op die manier deel aan de wedstrijden in het kader van de Week van het Bos.

Onze eerste kleuterklas (de berenklas, de uilenklas en de visjesklas) deed mee aan de Week van het Bos. Zij hebben een aantal uitdagingen uit de Fabeltjeskrant tot een goed einde gebracht en winnen een mooie klasprijs.  Zij winnen het boek “Ravotten in het dierenbos” van de Fabeltjeskrant.

Samen met onze kleutertjes lazen we in de Fabeltjeskrant de oproep om uitdagingen aan te gaan tijdens de week van het bos.

Eerst en vooral verzamelden we tijdens een wandeling in de buurt van onze school allerlei herfstmaterialen om er in de klas mee aan de slag te gaan. We versierden takken met parels in herfstkleuren, we experimenteerden met insecten, vergrootglazen en insectenhotels, we knutselden met blaadjes, kastanjes en verf en in ons keukentje maakten de kleutertjes allerlei lekkernijen klaar met eikels, kastanjes, …

Daarna maakten de juffen nog een heerlijke pompoensoep klaar.

We sloten de week van het bos af met een poppenskast en een kabouterfeest. We dansten er samen op los en smulden van echte toastjes met champignons, hmmm !!

 

Groetjes van K1