Wij zijn een Rode Neuzen School

11 nov

Wat is een Rode Neuzen School?

Een Rode Neuzen Scholen heeft als doel om de mentale fysieke én sociale weerbaarheid van de leerlingen te verhogen. Want een school kan het verschil maken!

Corona zorgt ervoor dat Rode Neuzen Dag er dit jaar iets anders dan anders uitziet.
Geen Sportpaleisoptreden, geen grote events op scholen, geen verkoop van Rode Neuzen en goodies op schoolfeesten of andere plaatsen met veel volk. De focus ligt dit jaar minder op het inzamelen van geld, maar des te meer op het ondersteunen van jongeren, onder andere via de Rode Neuzen (k)Uur op donderdag 19 november.

De Rode Neuzen (k)Uur is een online en coronaveilige weerbaarheidstraining voor leerlingen vol getuigenissen, interactie én met muziek als rode draad. Jens Dendoncker neemt de presentatie voor zijn rekening, maar ook Birgit Van Mol, Laura Tesoro en Dr. Soul zijn van de partij. Wij nemen als Rode Neuzen School van 2020 deel aan deze unieke en exclusieve ervaring.

Rode Neuzendag 2020

Op 4 december 2020 vieren we met heel Vlaanderen Rode Neuzen Dag. Ook De Rekke viert mee. Wat wij deze dag gaan doen blijft nog even een verrassing voor onze leerlingen. Binnenkort lichten we een tipje op van de sluier

Wij maken als Rode Neuzen School van 2020 bovendien kans op een uniek liedje dat één van de drie finalisten van The Masked Singer brengt, speciaal voor onze school. En dat allemaal op Rode Neuzen Dag zelf: vrijdag 4 december.

Hoe meer leerlingen de kans krijgen om de Rode Neuzen Scholen (k)Uur te volgen – hoe weerbaarder jong Vlaanderen wordt. En hoe cool zou het zijn dat een finalist van The Masked Singer onze school in de muzikale bloemetjes zet. We duimen alvast.